V centre záujmu prokuratúry a súdu stála Nicole Daedone (vľavo) a jej šéfka na predaj Rachel Cherwitz.Profimedia.cz/
StoryEditor

Založili sektu orgazmickej meditácie. Namiesto plnenia ženských túžob len vyprázdňovali peňaženky, teraz stoja pred súdom

Petr Chalupa19.06.2023., 11:00h

Mala oslavovať ženské telo, rozkoš, vyvrcholenie. Mali liečiť traumy, ponúkať cestu k sexuálnej emancipácii. Podľa úradov však išlo o zastieraciu propagandu sektárskeho biznisu.

Lajkuj Brainee.sk na

Na seansách spoločnsti OneTaste sa vzývalo ženské lono, ospevoval sa jeho magnetizmus, velebila sa ženská sexuálna energia. Ženský orgazmus sa povznášal na úroveň duchovnej, náboženskej praxe. Tiež sa údajne liečili sexuálne traumy. Rozbíjali sa vraj nočné mory, erotické dysfunkcie. Vo veľkom sa skupinovo masturbovalo.

Lenže zo všetkého najviac sa zarábali peniaze, bez ohľadu, bez súcitu. Ženy sa ponižovali, manipulovalo sa s nimi, zotročovali sa. Teda nielen ženy. Tvrdí to obžaloba, podľa ktorej bola firma pani Nicole Daedone nehanebnou sektou.

Mali napĺňať dušu, no len vyprázdňovali peňaženky 

Sanfranciská spoločnosť OneTaste vznikla v roku 2004 a mala dva piliere, orgazmickú meditáciu a takzvaný slow sex, píše iDnes.cz. Pozornosť jej kurzy obracali k ženskému uspokojeniu. Učenie Daedone vychádzalo z prepojenia jogy, tantry, zenbudhizmu, a aby toho nebolo málo, navrch ešte mystického judaizmu, písal Xman.cz sarkasticky. Malo napĺňať dušu, kultivovať túžby, napomáhať k sebavyjadreniu.

image

Sanfranciská spoločnosť OneTaste vznikla v roku 2004 a mala dva piliere, orgazmickú meditáciu a takzvaný slow sex.

Twitter/the_archaic_revival/

Nicole Daedone sa k tejti myšlienke dostala, podľa svojich slov, v roku 1998, pri svojej ceste za budhizmom. Jej mentorom bol Ray Vetterlein, guru, ktorý tvrdil, že dokáže predĺžiť trvanie ženského orgazmu na dvadsať minút. Nakoniec Daedone zo všetkého vybrúsila vlastný produkt, marketingovo ho zabalila do označenia „orgazmická meditácia“, aby ho odlíšila napríklad od „zámerného orgazmu“, ktorý je certifikátom konkurenčných projektov.

Dlhy, závislosť, nútená práca

"Dlhoročný plán, ktorý svojich členov podriaďoval ekonomickému, sexuálnemu, emocionálnemu a psychologickému zneužívaniu,“ tak o podnikaní pod hlavičkou OneTaste hovorí prokuratúra. Obžalovala preto šesťdesiatšesťročnú Daedone, ako aj štyridsaťtriročnú šéfku firemného oddelenia predajov a niekdajšiu klientku Rachel Cherwitzovú. Ich trestné činy sa mali týkať ako klientiek, tak pracovníkov.

image

Nahí olizujú zeleninu v záhonoch, majú to robiť pred deťmi. Vo Francúzsku bojujú o grant pre ekosexuálov

Súčasťou obžaloby je aj nútená práca. Členov svojej komunity nútili dámy bývať v spoločných domoch, kde boli pod úplnou kontrolou a kde sa museli zúčastňovať sexuálnych aktov, údajne pre „oslobodenie a osvietenie“ – firma im však nevyplácala prisľúbené mzdy, cituje prokuratúru denník The Guardian.

Z dobrovoľníkov, najatých pracovníkov i zamestnancov vysávala firma peniaze, nútila ich ku kurzom, ktoré mali vyliečiť ich traumy a dysfunkcie, aj za cenu ich dlhu. Pokiaľ si nemohli seansy, ktoré stáli od stoviek dolárov do desiatok tisíc, dovoliť, Daedone a Cherwitzová ich vyzývali k tomu, aby sa kvôli nim zadlžovali, uviedla prokuratúra podľa serveru The Mercury News.

Orgazmický biznis

Definitívne spochybnenie projektu Daedone priniesol obsiahly text serveru Bloomberg Businessweek v roku 2018. Napokon práve kvôli nemu sa na orgazmický biznis prokuratúra zamerala. Priniesol napríklad príbeh slečny, ktorá sa hneď po svojej prvej lekcii orgazmickej meditácie sa stala zamestnankyňou oddelenia predaja OneTaste. Ubytovala sa v spoločnom dome komunity v Brooklyne, sedem dní v týždni sa zúčastnila rannej meditácie, odetí muži pri nej prstami masírovali klitorisy skupiny vzdychajúcich, stonajúcich žien.

image

Cara Delevingne darovala svoj orgazmus vede. Chce pomôcť so zásadným zistením o sexe

Predovšetkým však kontaktovala potenciálne klientky, volala im, posielala textové správy, pozývala ich na terapie, snažila sa ich vždy presunúť do drahšej kategórie seáns. Siahať do peňaženky však musela aj ona sama, v okamihu mala kvôli kurzom dlh vo výške dvadsaťtisíc dolárov. A jej život sa točil iba vo vnútri komunity. Našla si tam aj nastávajúceho muža - a vzali sa počas dvojtýždňového kurzu, prišiel ich na tridsaťšesť tisíc dolárov za každého.

„Čím hlbšie som sa dostávala, čím viac kurzov som absolvovala, čím viac som pre nich pracovala, čím bližšie som sa dostávala k Nicole, tým viac som vedela, že sa dopúšťam niečoho, čo bude veľmi ťažké opustiť. Vedela som, že strácam kontrolu. Lenže vo OneTaste som to robila znova a znova a znova,“ priznávala.

Nakoniec sa jej uniknúť podarilo. Aj s mužom. V tom čase dlhovali kvôli OneTaste viac ako 150 tisíc dolárov. Server pritom pripomínal, že jej príbeh nie je vôbec ojedinelý. Všetky kritické svedectvá podporil v roku 2022 aj dokument služby Netflix s názvom Orgasm Inc: The Story of OneTaste. A vyšetrovanie prokuratúry ich potvrdilo.

Vinu popierajú 

Ak budú obžalované za sprisahanie za účelom nútenej práce, kvôli ktorej vystavili obete ekonomickému, sexuálnemu, emocionálnemu a psychologickému zneužívaniu a zastrašovaniu, odsúdené, môžu dostať až dvadsaťročný trest odňatia slobody. Daedone a Cherwitzová vinu popierajú.

image

Nová štúdia o orgazme: Prezradí, ktoré ženy ho dosahujú častejšie a rýchlejšie

Firma OneTaste považuje obvinenia za „úplne neospravedlniteľné“. Sú podľa nej súčasťou „dlhodobej misogynnej mediálnej kampane, ktorej cieľom je zničiť projekt ženskej emancipácie aj ženy, ktoré mu zasvätili život“.

Obe obžalované boli najskôr vzaté do väzby, Cherwitzová sa dostala na slobodu na kauciu tristotisíc dolárov, za Daedone vyplatila milión dolárov jej matka, Ako jej niekdajšia zamestnankyňa pridala ako záruku dvojmiliónovú rezidenciu v Kalifornii.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 23:22