StoryEditor

Hviezda novej ženskej špionážnej komédie: Tú rolu som si vyprosila

01.06.2015, 00:39
Autor:
stlstl
Rozhovor. Americká herečka Melissa McCarthy o svojom novom filme Špión v rozhovore v HN.

Volá sa Susan Cooper a pracuje v CIA. Jej práca analytičky nie je ničím zaujímavá, až kým sa so svojím parťákom nedostanú k prípadu obchodovania so zbraňami. Nová ženská špionážna komédia Špión s Melissou McCarthy prichádza vo štvrtok do našich kín.

 

V novom filme Špión hráte analytičku CIA, ktorá má zabrániť globálnej katastrofe. Čím vás príbeh zaujal?
Bola som s mojim manželom na večeri u Paula (Feiga, pozn. red), s ktorým som nakrútila aj filmy Dámska jazda či Drsniačky a hovoril mi o tom scenári. A ja ako nehanebná herečka som sa pýtala: „A čo bolo potom? Čo nasledovalo? Čo tá postava urobila?", nemohla som sa ho prestať pýtať na príbeh, o ktorom hovoril, zobrala som si domov scenár a čítala som si ho každé ráno, lebo som chcela vedieť, čo sa stane ďalej. A potom som mu zavolala: Prosím, prosím, prosím môžem v tom filme hrať alebo aspoň niečo robiť, aby som bola pri tom? A onedlho sme už aj strieľali v Budapešti... Takže áno, v podstate som uprosila režiséra, aby mi dal tú úlohu, ale nemám problém to povedať.

Čo sa vám najviac páčilo na vašej postave?
To, že je naozaj schopná, ale nemala dôveru, až sa stalo, že sa ocitla vonku, kde mala okrem iného brániť a obhajovať aj svoju lásku a svojho partnera. Som rada, že sa mohla rozvíjať a kúsok po kúsku byť silnejšia a istejšia, a na konci už visela z vrtuľníka s Jasonom Stathamom a robila aj iné veci, o ktorých si nikdy nemyslela, že ich dokáže. Je to akčné a zábavné a ja som bola pritom.
 


A asi aj fyzicky náročné.
Áno, toto bola zďaleka asi fyzicky najnáročnejšia rola, akú som kedy mala. Keď čítate scenár a opis nejakej scény, ktorá je možno na štvrtine strany, tak viete, že „ona bude visieť z vrtuľníka, bla, bla." Vtedy nemyslíte na to, že to znamená, že z toho vrtuľníka budete visieť tri dni. Rovnako ako to, že vám ruky znecitlivejú a budete mať podivné pľuzgiere. Alebo že „bude nosiť postroj“, ale nie tri dni, keďže to veru nie je pohodlné, čo vám poviem. Ale milujem výzvy, keď môžem tvrdo tlačiť na samú seba.

Vy sama ste vo filme pomohla aj výzoru svojej postavy.
Keď som videla všetky tie najrôznejšie postavy vo filme, pomyslela som si, že môžem byť taký blázon, že budem mať parochňu. Tak som sa spýtala:"Môžem mať krátke vlasy, šedú kučeravú parochňu?" A Paul bol rád. Vedela som, že by som mala vyzerať hrozne, aj keď v scenári to bolo ponechané fantázii. Takže bolo veľmi smiešne, že všetci chlapci a ďalší boli veľmi očarujúci a ja som si navliekla svoje mačacie tričko a kučeravú parochňu.
 

 

A aká bola práca s hollywoodskymi chlapcami - s Judom Lawom s Jasonom Stathamom?
Jude Law je v prvom rade zasnený a každý vie, že je to preto, že je zasnený. Ale buďme úprimní, je skutočne dobrý, neuveriteľne inteligentný, a tak trochu divadelné poleno, čo ho ale robí ešte lepším, ako je. Čo sa týka Jasona Stathama, nikdy som si nemyslela, že bude mojim novým komediálnym miláčikom. Ten chlap je zábavný aj divoký. Je prirodzene vtipný, aj keď tento film je nabitý akciou. Môžete sledovať, že je naozaj dobrým hercom, ktorý práve vstúpil do iného žánru a iného sveta, a bola to pre neho hra. A bol vždy neuveriteľne pripravený.

A ako sa vám nakrúcalo u našich susedov, v Budapešti?
Boli tam miesta, aké som nikdy v živote predtým nevidela. Mám na mysli napríklad otvárací záber, kde bolo niečo divné, neviem, či to bola soľ alebo vápenec, alebo boli to rôzne podivné tunely. Boli to kilometre a kilometre a nikde nikoho. Nikto mi nedal odpoveď na moju otázku čo to je a kde to som. A prišla som aj do starej elektrickej budovy. Architektúra aj jej vek boli naozaj pekné, dostali sme sa skutočne do rozmanitých lokalít. A naozaj si myslím, že by to bol úplne odlišný film, keby sa nenakrúcal aj v Budapešti.

 

Kto je Melissa McCarthy
Narodila sa 26. augusta 1969 v americkom Illinois. Na začiatku svojej kariéry bola ako komička členkou The Groulings Comedy. Prvý film, v ktorom sa objavila, bola snímka Go, nasledovali Kid a Charlieho anjeli. Preslávila sa však v seriále Ženy z rodu Gilmorovcov, kde niekoľko rokov hrala kuchárku Sookie. Posledné roky sa objavila najmä vo filmoch Drsniačky, Dámska jazda, Na cudzí účet, Miluj suseda svojho či v seriále Mike a Molly.

Rozhovor poskytla distribučná spoločnosť Barracuda Movie, spracovala a preložila Lucia Čížová

01 - Modified: 2007-06-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: DEVÍZY
01 - Modified: 2024-03-08 13:01:41 - Feat.: - Title: Americké úrady zatkli vojaka za špionáž pre Čínu 02 - Modified: 2024-02-02 11:47:44 - Feat.: - Title: India prepustila holuba podozrivého zo špionáže pre Čínu. Zatúlal sa z Taiwanu 03 - Modified: 2023-08-21 09:40:17 - Feat.: - Title: Ukrajina zadržala ruského špióna neďaleko miesta útoku na pizzeriu v Kramatorsku 04 - Modified: 2023-07-27 13:21:59 - Feat.: - Title: Rusko poslalo na 15 rokov do väzenia dvoch údajných špiónov Ukrajiny, mali sa účastniť za zabíjaní vojakov 05 - Modified: 2023-03-31 11:28:43 - Feat.: - Title: Tajný agent vraždil otráveným dáždnikom. Jeho trojitý život špióna, fašistu a fotografa porna odhaľuje nový film
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 17:49