StoryEditor

Internetový predaj olympijských vstupeniek zlyhal

30.10.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Internetový systém predaja vstupeniek na súťaže olympijských hier 2008 v čínskom Pekingu nevydržal mohutný nápor záujemcov a v utorok skolaboval. Pád internetového serveru v druhej fáze distribúcie nastal vo chvíli, keď sa takmer každú sekundu prihlásilo v Číne viac ako 200--tisíc žiadateľov. Len počas prvej hodiny internetová stránka organizačného výboru olympijskych hier zaregistrovala osem miliónov návštevníkov. "Webová stránka a telefónne linky sú zablokované. Ani svojím telefónom sa nemôžem do centra pre vstupenky dovolať," informoval hovorca organizačného výboru Wang Jue. Možnosť objednať si lístky ponúkali okrem internetovej stránky aj telefónne linky a pobočky Čínskej národnej banky, pričom platilo pravidlo "kto prvý príde, ten berie".
Aj z dôvodu technických problémov predali v utorok necelých 9--tisíc z 1,8 milióna lístkov. Následne organizačný výbor vydal výzvu, aby záujemcovia prestali klikať na stránku a boli pri nakupovaní vstupeniek trpezlivejší.
Obrovský záujem vyvolala aj prvá vlna distribúcie vstupeniek na športoviská, v rámci ktorej v júni tohto roka predali prvých 1,6 milióna lístkov. Vzhľadom na panujúcu hystériu má organizačný výbor veľmi dobré predpoklady na to, aby olympijské hry úplne vypredal. To by znamenalo nájsť majiteľov pre sedem miliónov vstupeniek, z ktorých 75 percent má zostať v rukách domácich obyvateľov. Za hranice hostiteľskej krajiny sa začnú lístky predávať až v apríli budúceho roka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 08:41