StoryEditor

Ružomberok si verí, cieľom je postup

26.07.2006, 00:00
Slovenský futbalový majster MFK Ružomberok nastúpi dnes na svoj premiérový zápas Ligy majstrov, keď sa v prvom dueli 2. predkola predstaví od 20.00 hod. na štokholmskom štadióne Rasunda proti Djurgardenu. Odvetný zápas je na programe v stredu 2. augusta.

Slovenský futbalový majster MFK Ružomberok nastúpi dnes na svoj premiérový zápas Ligy majstrov, keď sa v prvom dueli 2. predkola predstaví od 20.00 hod. na štokholmskom štadióne Rasunda proti Djurgardenu. Odvetný zápas je na programe v stredu 2. augusta.

S cieľom dobre reprezentovať
Generálka na dôležitý zápas v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Ružomberku nevyšla, keď prehral na bratislavských Pasienkoch s Interom 2:1. Futbalisti z Liptova však odleteli do Švédska s cieľom nesklamať svojich priaznivcov a dôstojne reprezentovať slovenský futbal.
"Do Švédska ideme plní očakávania a s odhodlaním dobre reprezentovať slovenský futbal. Budeme sa snažiť uhrať taký výsledok, ktorý nám ešte aj v odvete bude dávať šance na postup," povedal český tréner Ružomberka František Komňacký.
Do dejiska zápasu odletel kompletný tím, mužstvo je zdravotne v poriadku.
Ostro sledovaným mužom na trávniku bude kapitán Liptákov Marek Sapara, ktorého budú na štadióne sledovať pozorovatelia s Rosenborgu Trondheim. "Zatiaľ ešte nevníma dôležitosť zápasu. Nervozita určite príde až tesne pred zápasom. Všetci máme veľké očakávania, ideme s cieľom neprehrať, aby sme si pred domácim publikom vytvorili čo najlepšiu pozíciu na postup," vyjadril pre HN svoje predzápasové pocity Sapara.
Ďalším hráčom na odchode z ružomberského dresu je útočník Erik Jendrišek, ktorý prestupuje na hosťovanie do Hannoveru. Najlepší ligový strelec z minulej sezóny spolu s Nitranom Róbertom Rákom v sobotňajšom dueli proti Interu nastúpil až na záverečných pár minút a v prvom kole proti Trnave hral na pravej strane zálohy, kde sa necítil najlepšie. "Na lavičke sa zápas prežíva úplne inak. Chcem ešte pomôcť tých pár zápasov mužstvu. Dúfam, že dnes nastúpim v základnej zostave, ale o tom rozhodne hlavne tréner. No hlavné bude, aby sme uspeli. Chceme zabojovať o postup a ešte viac pozdvihnúť ružomberský futbal," zhodnotil Jendrišek.

Strach najmä z útoku
Severský tím je šesťnásobným majstrom Švédska. V prebiehajúcej sezóne mu po 11. kolách patrí tretia priečka. V jeho tíme hrá jeden účastník MS v Nemecku, 32-ročný útočník Mattias Jonson, ktorý spolu s naturalizovaným Švédom Jonesom Kusim Asarem zabezpečuje väčšinu gólov. Medzi piliere mužstva patrí aj brankár Gambie Pa Dembo Tourray. Obranná hra sa opiera o skúsenosti fínskeho reprezentanta Toniho Kuivasta.

Tipujúci favorizujú Djurgarden
Slovenskému futbalovému majstrovi, tímu MFK Ružomberok, v 2. predkole Ligy majstrov na pôde švédskeho Djurgardenu tipujúci na www.tipos.sk príliš neveria. Až na 79,5 percentách tiketoch sa objavuje víťazstvo štokholmského tímu. Švédska stávková kancelária Oddset takisto favorizuje domáci tím, keď na jeho výhru ponúka kurz 1,85.

Koľko môžete zarobiť pri vklade 1000 sk:
Djurgarden -- Ružomberok
TIP: 1, KURZ: 1,78, EV. VÝHRA: 1 780 Sk
TIP: X, KURZ: 3,25, EV. VÝHRA: 3 250 Sk
TIP: 2, KURZ: 3,85, EV. VÝHRA: 3 850 Sk

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 19:42