ILUSTRAČNÉ FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Na Špecializovanom trestnom súde začal proces s Miroslavom Vlčekom, ktorý je obžalovaný z vraždy exmanželky

06.11.2023, 10:11
06.11.2023, 14:58
Autor:
TASRTASR

Vlček si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa v pondelok začal súdny proces s obžalovaným Miroslavom Vlčekom v kauze vraždy jeho exmanželky. Obžalovaný a ani prokurátor nemajú záujem o uzavretie dohody o vine a treste. Vlček vinu odmieta.

"So skutkom nemám nič spoločné," povedal Vlček v rámci výsluchu pred senátom. "Nesúhlasíme s tvrdeniami obžaloby, nestotožňujeme sa s nimi," zdôraznil obhajca obžalovaného Dušan Jóža.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Vlčeka v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Vlček si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou.

Motívom konania mala byť pomsta, pretože Andrea Vlčeková vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach. Obžalovaný mal mať tiež pocit, že jeho exmanželka pod cenu prevádzala nehnuteľnosti z firmy.

image

Megaprocesy s oligarchami Smeru a SNS sa blížia k rozsudkom. Aké tresty hrozia obžalovaným?

"Myslím si, že motív obžalovaného preukážeme výpoveďami svedkov a ďalšími dôkazmi. Každý si vyhodnotí, či už aj jeho výpoveď nebola navzájom si odporujúca," podotkol špeciálny prokurátor. Doplnil, že obžalovaný má právo povedať na svoju obhajobu čokoľvek, aj ísť do rozporu s vykonanými dôkazmi.

"Počkáme si na rozhodnutie súdu, veríme, že súd rozhodne spravodlivo a uloží doživotie," uviedol pre médiá syn obžalovaného, ktorý bol v pondelok predvolaný na výsluch. Mama poškodenej priblížila, že jej dcéra mala z Vlčeka strach. V prípade je nariadených aj ďalších osem pojednávacích dní. Zatiaľ posledný termín súdneho procesu je naplánovaný na 22. februára 2024.

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy.

Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb. Miroslav Vlček je vo väzbe.

01 - Modified: 2024-04-28 12:54:39 - Feat.: - Title: Ukrajinskí pohraničníci vylovili z pohraničnej rieky ďalších dvoch utopených mužov 02 - Modified: 2024-04-25 20:59:16 - Feat.: - Title: Dvaja ruskí vojaci sa priznali k trojnásobnej vražde na Ukrajine, jeden z nich je recidivista 03 - Modified: 2024-04-25 11:21:04 - Feat.: - Title: Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč, kde figuruje aj Kočner, zrušili 04 - Modified: 2024-04-16 16:30:00 - Feat.: - Title: Benefity kajúcnikov spôsobili odročenie pojednávania v kauze obžalovaného Štefana Žigu 05 - Modified: 2024-04-16 13:58:21 - Feat.: - Title: "Grófka" Rošková je vinná, rozhodol súd. Dostala tri roky podmienečne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 20:05