StoryEditor

Podpredsedníčka Rady STV odstúpila

03.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Bratislava -- Prvá podpredsedníčka Rady Slovenskej televízie Lucia Jurgová sa vzdala funkcie. Dôvodom jej abdikácie je nesúhlas s rozhodnutiami rady v procese voľby generálneho riaditeľa STV. "Doterajšie rozhodnutia Rady Slovenskej televízie v prebiehajúcej voľbe riaditeľa STV sú podľa môjho názoru jednoznačným porušením pravidiel voľby upravených v Rokovacom poriadku Rady STV," uviedla Jurgová.

Prvá podpredsedníčka Rady Slovenskej televízie Lucia Jurgová sa vzdala funkcie. Dôvodom jej abdikácie je nesúhlas s rozhodnutiami rady v procese voľby generálneho riaditeľa STV. "Doterajšie rozhodnutia Rady Slovenskej televízie v prebiehajúcej voľbe riaditeľa STV sú podľa môjho názoru jednoznačným porušením pravidiel voľby upravených v Rokovacom poriadku Rady STV," uviedla Jurgová.
Rada minulý týždeň odmietla návrh Jurgovej na vyradenie Pavla Vargu zo zoznamu kandidátov na post generálneho riaditeľa STV. Na formulári Vyhodnotenie úplnosti prihlášky totiž v jeho prípade nebolo označené, či sa v obálke nachádzal projekt a štruktúrovaný životopis. "Pán Varga disponuje dokladom, že v podateľni STV odovzdal projekt aj so všetkými predpísanými náležitosťami," vysvetlil člen rady Peter Malec dôvody, prečo žiadosť Jurgovej zamietli. Chybu na formulári podľa neho spôsobila "manipulačná chyba".
V prvej polovici októbra budú nasledovať verejné vypočutia 26 kandidátov na generálneho riaditeľa STV, ktorí budú rade predstavovať svoje projekty.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. máj 2024 23:05