Pixabay
StoryEditor

Nenechajte sa dobehnúť úradmi, na dane sa oplatí myslieť už teraz

22.11.2023, 00:00

HN vám pomôžu zorientovať sa v daniach od A po Z. Toto sú kľúčové otázky, na ktoré potrebujete odpovede. A vieme, ako a kde ich získate.

  1. Kto musí a kto nemusí podať daňové priznanie za rok 2023?

Aj keď podnikáte alebo máte zisk z prenájmu nehnuteľnosti, existujú hranice, pri ktorých nemusíte platiť žiadne dane. Ktoré to sú a ako ich aj v rámci vašich nákladov dosiahnuť, aby ste nemuseli platiť štátu nič navyše? 

  1. Podanie daňového priznania k dani z príjmov za rok 2023 v roku 2024

Ako správne vyplniť daňové priznanie, keď vám už táto povinnosť vznikla? Čo všetko si môžete dať do nákladov, aby ste si svoje dane znížili na minimum? Poradíme vám, ako si splniť svoju daňovú povinnosť bezchybne a ako si môžete svoje dane legálne stlačiť smerom nadol. 

  1. Daň z nehnuteľností a priznanie dane z vášho majetku v roku 2024

Kto, kedy a v akej výške musí platiť daň z nehnuteľnosti? Koľko sa platí za byt, dom či garáž? A čo musia urobiť noví majitelia nehnuteľností? Čo robiť, ak je daň privysoká a vy ju neviete vyplatiť? Aké úľavy je možné využiť a koho sa týkajú? 

  1. Daňové priznanie k dani z motorových vozidiel za rok 2023

Kedy musíte platiť túto daň? Ktorých podnikateľov sa to týka? Musí platiť daň každý živnostník, ktorý vlastní automobil? Poradíme vám, kedy za auto daň platiť nemusíte, aj keď si ním pomáhate v podnikaní? 

  1. Kedy musíte mať dokumentáciu k transferovému oceňovaniu? 

Ktorých podnikateľov sa to týka? Čo taká dokumentácia musí obsahovať a ako ju mať vedenú bezchybne? Čo v praxi znamená pojem závislé osoby? 

Toto všetko ale i ďalšie dôležité rady o daniach získate, ak si predplatíte daňový seriál HN, ktorý bude na dennej báze vychádzať od 8. januára do 22. marca 2024 v Hospodárskych novinách.

Nepremeškajte žiaden termín a neurobte žiadnu chybu vo svojich daniach vďaka poradenstvu, ktoré pre vás pripravíme v spolupráci s expertami.

Myslite na dane už teraz!

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 07:44