StoryEditor

Náklady stúpajú, zvyšujú sa aj sadzby agentúr? (anketa Stratégií so zástupcami digitálnych agentúr)

27.09.2023, 16:35
Autor:
lezlez
  • Áno aj nie. Je to veľmi citlivá téma. Takto väčšinou odpovedajú zástupcovia digitálnych agentúr na otázku, či sa im darí premietať zvyšujúce sa náklady do cien pre klientov.
  • „Neustále narážame na sťažnosti klientov, že sadzby a ceny sú príliš vysoké," hovorí Natália Vargová z CORE4.
  • „Náklady rastú oveľa rýchlejšie, ako sme schopní aktualizovať cenník našich služieb," potvrdil Rasťo Bahurinský z THIS IS LOCCO. 
  • „V minulosti sa nám neosvedčilo dvíhať ceny starým klientom," tvrdí CEO SCR interactive Simona Kuban. 
  • Digitálne agentúry združená v ADMA odpovedajú, čo sa momentálne deje v oblasti ich cien a či sú vôbec udržateľné. 

 

 

 

image

Braňo Macko, Creative director/CO – owner, PONYHOUSE

Braňo Macko

Creative Director
Ponyhouse

Ceny sme tento rok zvyšovali iba klientom, ktorí mali veľmi staré, teda nízke sadzby. Bola to vždy férová a transparentná diskusia, za čo som vďačný. Klientom so sadzbami z posledných dvoch rokov sme ceny nemenili. Nezvykneme nadhodnocovať cenník ani následne dávať obrovské zľavy, takže vždy fakturujeme ceny, ktoré sú pre nás udržateľné a pre klientov prijateľné.

image

Natália Vargová CORE 4

Natália Vargová

Account Director
CORE4 Advertising

V aktuálnom období sú klienti veľmi senzitívni na ceny a hodinové sadzby. Napriek mnohým aktivitám ADMA alebo KRAS so zverejňovaním hodinových sadzieb agentúr neustále narážame na sťažnosti klientov, že sadzby a ceny sú príliš vysoké. Nielen agentúr, ale aj dodávateľov. Avšak vhodnou argumentáciou pri obhajobe rozpočtov vieme väčšinou nájsť s klientom kompromis.

image

Rasťo Bahurinský

Rasťo Bahurinský

CEO
THIS IS LOCCO

Nie tak, ako by sme chceli a potrebovali. Náklady rastú oveľa rýchlejšie, ako sme schopní aktualizovať cenník našich služieb. Pri nových spoluprácach sa snažíme v našich cenách už zohľadňovať rastúce náklady, ale v prebiehajúcich spoluprácach je otvorenie zmlúv vo väčšine prípadov nereálne, a tak aj niekoľko rokov pracujeme za identickú odmenu. A to aj napriek faktu, že v uvedených rokoch nám náklady rastú medziročne o 10 ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. máj 2024 17:44