FOTO: REUTERS
StoryEditor

Legendárny výrobca potravín Campbell soup odkúpi firmu Sovos Brands za 2,3 miliardy dolárov

07.08.2023, 17:41
Autor:
ČTKČTK

Campbell za jednu akciu firmy Sovos zaplatí 23 dolárov, čo v porovnaní s poslednou záverečnou cenou akcií na burze predstavuje prémiu 28 percent.

Americký výrobca balených potravín Campbell Soup kúpi za 2,3 miliardy dolárov spoločnosť Sovos Brands, čím ponuku jedál a nápojov posilní o prémiové talianske omáčky. Firma to dnes uviedla v tlačovej správe.

Globálny potravinársky a nápojový priemysel je v posledných štvrťrokoch relatívne priaznivým odvetvím pre fúzie a akvizície. Minulý mesiac firma Unilever oznámila, že kúpi značku mrazených jogurtov Yasso v Severnej Amerike, zatiaľ čo spoločnosť Mars sa dohodla na prevzatí firmy Kevin‘s Natural Food. Campbell Soup potom v máji predala svoju značku Emerald Nuts spoločnosti Flagstone Food.

image

Nemecký úrad zamietol žiadosť Deutsche Post o zvýšenie cien poštových známok

Campbell za jednu akciu firmy Sovos zaplatí 23 dolárov, čo v porovnaní s poslednou záverečnou cenou akcií na burze predstavuje prémiu 28 percent. Transakcia by mala byť dokončená v decembri a vrátane dlhu činí jej hodnota 2,7 miliardy dolárov.

Výrobcom balených potravín sa v poslednej dobe darí, pretože spotrebitelia v snahe šetriť obmedzujú návštevy reštaurácií a viac utrácajú za základné potraviny, uviedla agentúra Reuters. Výrobcovia tiež niekoľkokrát zvýšili ceny, aby udržali marže, na ktoré negatívne pôsobia vyššie vstupné náklady.

Firma Sovos oznámila, že za druhý štvrťrok zvýšila takzvané organické tržby o 16,3 percenta, k rastu prispel hlavne vyšší objem predaja. Organické tržby neberú do úvahy nedávne akvizície či odpredaj majetku.

01 - Modified: 2023-09-02 09:15:16 - Feat.: - Title: Zisk svetového producenta polievok Campbell Soup prudko vzrástol
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
16. máj 2024 22:24