StoryEditor

Myotis stavil na vlastný vývoj

02.08.2005, 00:00
Spoločnosť Myotis z Kysuckého Nového Mesta za prvý polrok dosiahla obrat vyše 16 miliónov korún z celoročných plánovaných 28 mil. Sk. Firma za prvý polrok dosiahla zisk 9,9 mil. Sk, čo je o 8 miliónov korún viac ako za celý vlaňajší rok. Ako povedal majiteľ firmy Jaroslav Síleš, produkujú nábytok, ktorý zodpovedá súčasným trendom pri zariaďovaní kancelárií a svojou variabilnosťou je porovnateľný s produkciou známych európskych firiem.
Výrobca kancelárskeho nábytku, firma Myotis z Kysuckého Nového Mesta, vytvoril v prvom polroku obrat vyše šestnásť miliónov korún z celoročných plánovaných 28 miliónov korún. Dosiahol zisk 9,9 milióna korún, čo je o osem miliónov viac ako za celý vlaňajší rok. HN o tom informoval majiteľ firmy Jaroslav Síleš.
Podľa neho sa firme darí, pretože produkuje nábytok, ktorý zodpovedá moderným trendom pri zariaďovaní kancelárií a variabilnosťou je porovnateľný s produkciou známych európskych firiem.
Projektovanie kancelárií je dnes ruka v ruke s trendmi v organizácii podnikov. Zohľadňuje napríklad prechod na tímovú prácu a spoločné využívanie pracovísk. V podnikoch sa tak vytvárajú nové zóny na komunikáciu. "Dnes sa na nábytok kladú kritériá, ako je flexibilita, variabilita a mobilita, ktoré týmto zmenám pomáhajú," dodal Síleš. Pri využití najnovších trendov, kde je viac komfortu na menšej ploche, sa dá podstatne efektívnejšie využiť priestor a priamo úmerne znížiť spotrebu energií.
Myotis v Kysuckom Novom Meste má vlastný vývoj a kovovýrobu, čím sa zaradil medzi popredných stredoeurópskych výrobcov kancelárskeho nábytku. Za pätnásť rokov existencie vybavil nábytkom aj veľa zahraničných firiem pôsobiacich na Slovensku. Asi 30 percent produkcie vyváža do Českej republiky.

Vlaňajšia výroba nábytku prevýšila 40 miliárd
Slovenský nábytkársky priemysel naberá európsky trend, čo potvrdzuje i hodnotenie Európskej federácie výrobcov nábytku za minulý rok. "Predstavitelia federácie sa vyjadrili, že slovenská produkcia nábytku v porovnaní s ostatnými krajinami EÚ má vyše 40-percentný nárast a svoje výrobky úspešne vyváža do ČR a ďalších štátov únie. Z vlaňajšej výroby 107,6 miliardy korún v drevospracujúcom priemysle pripadá na nábytkárov 42,6 miliardy korún," uviedol generálny sekretár Zväzu spracovateľov dreva na Slovensku Roman Réh.

Hospodárenie Myotisu (v mil. Sk)
  2004 2005(plán) 2005(I.polrok)
Obrat 21,5 28 16
Zisk 1,4 2,5 9,9
Investície 1,3 3 0,4
Zdroj: Myotis, s. r. o.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 20:55