StoryEditor

Tesla ťaží z partnerstva s Eltekom

09.02.2006, 23:00

Tesla Liptovský Hrádok bude expandovať. Firma vlani získala licenciu na komunikačný systém Tesla Phonet 3000, pracujúci na báze internetovej telefónie, podpísala zmluvu o spolupráci s francúzskou firmou AEG -- SAFT pri výrobe zdrojov a dohodla sa na dlhodobom partnerstve s nórskou spoločnosťou Eltek Energy.
Len produkcia ústredne piatej generácie Tesla Phonet 3000 okamžite zaradila Teslu medzi európskych telekomunikačných lídrov v tejto oblasti. Zásadne zmenila aj jej obchodnú stratégiu a rozšírila trhové oblasti, z ktorých firma pred niekoľkými rokmi ustúpila. Spolupráca s Eltekom, ktorý je tretím najväčším výrobcom napájacích zdrojov pre telekomunikačný priemysel na svete, zas otvorila slovenskej firme dvere k novým zákazníkom.
Eltek podniká v priestoroch Tesly, pričom sa liptovský výrobca stal jedným z jeho rozhodujúcich dodávateľov. Spolupráca znamená okrem zefektívnenia hospodárenia firmy aj významné rozšírenie počtu strategických zákazníkov na celosvetových trhoch a stabilitu v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch.
"Tieto kroky nám umožnili na rok 2006 prijať podnikateľský zámer, ktorý v medziročnom porovnaní ráta so zvýšením tržieb indexom vyše 140 percent, rastom pridanej hodnoty indexom o 182 percent či produktivity práce indexom takmer 165 percent," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tesly Emil Rýchvalský.
Nastaveniu prorastovej stratégie predchádzali personálne aj organizačné zmeny. Zasiahli výkonné vedenie spoločnosti aj celú štruktúru stredného a líniového riadenia. "Do princípov riadenia postupne zapracovávame filozofiu lean managmentu, princípy totálne produktívnej údržby, sledovanie celkovej efektívnosti zariadení, ako aj meranie času výrobného procesu s elimináciou výrobných strát, ktoré v predtým v spoločnosti absentovali," zdôraznil Rýchvalský.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 19:31