StoryEditor

KDH je pripravené rokovať o návrhu na Jureňovo odvolanie

13.11.2007, 16:13
Autor:
SITASITA

Kresťanskodemokratické hnutie je ochotné a pripravené rokovať o návrhu na odvolanie ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu, pretože na ňom leží celá ťarcha konkrétnej politickej zodpovednosti, uviedol na dnešnom brífingu predseda KDH Pavol Hrušovský. Samozrejme z politickej zodpovednosti nemožno vyňať ani predsedu vlády, ktorý má riešenie sám osobne v rukách. Nebude trvať dlhšie ako jeden dva dni a opozičné politické strany musia povedať, ako ďalej, ak nebude konať premiér, dodal Hrušovský. KDH reaguje na problematický predaj tatranských lukratívnych pozemkov spoločnosti GVM, za ktorou stojí podnikateľ Milan Bališ, blízky šéfovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi. Z rovnakej strany je aj minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa, pod ktorého politicky spadá Slovenský pozemkový fond. Trhová hodnota pozemkov vo Veľkom Slavkove sa odhaduje na pol druha miliardy korún, spoločnosť GVM ich získala za necelých 13 miliónov.
Hrušovský je presvedčený o tom, že občania Slovenskej republiky platia privysokú daň za tieto politické hry. Za pevnosť súčasnej vlády platia občania miliardami korún, dodal predseda KDH. "Predseda vlády Fico sa stal rukojemníkom predsedu ĽS-HZDS Mečiara a jeho kumpánov a spoločníkov, ktorí si zamenili politiku za obchodnú spoločnosť. Nadobudol som presvedčenie, že premiér Fico nie je na čele koalície, ale je na čele obchodnej spoločnosti s obchodným názvom - vláda," zdôraznil Hrušovský a dodal, že Robert Fico by mal zareagovať návrhom na odvolanie ministra Jureňu. "Hru pána Fica považujem za falošnú hru," dodal Hrušovský.
Pavol Hrušovský na brífingu uviedol, že medializované informácie o problematickom predaji tatranských pozemkov mu stačia a sú dostatočne presvedčivé na to, aby KDH konalo. S výnimkou toho, čo odznelo v médiách, nemá Hrušovský podľa vlastných slov o prípade žiadny ďalší dôkaz. "Som presvedčený, a opäť o tom nemám žiadny dôkaz, že oprávnení reštituenti podpisovali bianco zmluvy a boli vopred zavedení, " pripomenul Hrušovský a dodal, že "KDH bude iniciovať zmenu zákona o geodézii a kartografii, aby nedošlo k okrádaniu reštituentov, aby bola na internete zverejnená trhová cena pozemkov a reštituenti tak vedeli, za akú sumu môžu predať reštituovaný pozemok."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 09:25