StoryEditor

Politici MSZP rokovali s vedením SMK na neformálnom stretnutí

26.05.2007, 15:39
Autor:
TASRTASR

Otázky spolupráce boli hlavnou témou neformálneho stretnutia pracovnej skupiny pre zahraničné a európske záležitosti Maďarskej socialistickej strany (MSZP) s novým vedením Strany maďarskej koalície (SMK), ako aj s jej poslancami na parlamentnej a samosprávnej úrovni, ktoré sa v piatok a dnes konalo v Šamoríne. Informovala o tom dnes maďarská tlačová agentúra MTI.

Podľa predsedu pracovnej skupiny maďarských socialistov Józsefa Kozmu s predsedom SMK Pálom Csákym a vedením strany hovorili o možnostiach spoločnej rozvojovej politiky, o výzvach a možnostiach cezhraničnej spolupráce. Politici prerokovali aj otázky kultúry, vzdelávania a zhodnotili situáciu súčasnej vlády na Slovensku.

Cieľom schôdzky bolo spoznať situáciu, plány a predstavy strany Maďarov žijúcich na Slovensku, zároveň vybudovať dobré kontakty s jej vedením. Skupina maďarskej ľavicovej strany očakáva dosiahnutie zlepšenia situácie Maďarov v SR prostredníctvom zosúladených cieľov a prostriedkov, a chce prispieť k zachovaniu ich identity a prosperite v ich rodnej vlasti, uvádza sa v správe, ktorú vydala skupina MSZP v tejto súvislosti ešte v piatok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 06:46