StoryEditor

Subodávatelia závodu PSA v Trnave sa hlásia o peniaze

20.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Konkurzní veritelia spoločnosti Haden Drysys Slovakia, dcérsky skrachovaného francúzskeho koncernu Haden Drysys, by sa s cieľom schválenia plánu speňažovania konkurznej podstaty firmy mali stretnúť 29. mája. Krajský súd v Bratislave totiž rozhodol, že schôdza konkurzných veriteľov sa bude konať bezprostredne po skončení prieskumného pojednávania. Vyplýva to z informácií zverejnených v elektronickej verzii Obchodného vestníka.
Krajský súd v Bratislave vyhlásil konkurz na majetok Haden Drysys Slovakia 14. marca na návrh samotnej spoločnosti. Firma pôsobila ako generálny dodávateľ zariadení lakovne v trnavskej automobilke PSA Peugeot Citroën. Podľa medializovaných informácií koncom februára firma Haden Drysys Slovakia dlžila najmenej 22 slovenským subdodávateľom takmer 80 miliónov korún.
Francúzsky obchodný súd zablokoval podniku Haden Drysys účty vlani v novembri, zároveň vymenoval správcu, ktorý mal preskúmať jeho hospodárenie a účtovníctvo. Dcérska spoločnosť Haden Drysys Slovakia ohlásila bankrot v decembri a svojím subdodávateľom tak nevyplatila posledné faktúry.
Lakovňa závodu bola nakoniec vlani v decembri skolaudovaná na skúšobnú prevádzku. "Naše pracovné skupiny prijali všetky opatrenia, aby v trnavskej automobilke nebol ohrozený plánovaný začiatok výroby," uviedol v marci generálny riaditeľ závodu PSA Peugeot Citroën Trnava Alain Baldeyrou. Dátum začatia výroby v trnavskej automobilke je stanovený na 15. mája.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 21:07