StoryEditor

Venezuelská armáda sa pripravuje na konflikt s Kolumbiou

03.02.2008, 10:01
Autor:
SITASITA
Venezuelský prezident Hugo Chávez v sobotu vyhlásil, že armáda krajiny je v pohotovosti pred možnými hrozbami zo strany Kolumbie. Zároveň varoval vládu susedného štátu, aby sa nepokúšala vyprovokovať ozbrojený konflikt.

V nočnom televíznom prejave pri príležitosti deviateho výročia svojej inaugurácie Chávez vyjadril obavy, že kolumbijská vláda by mohla splniť rozkazy z Washingtonu, ktorý sa podľa neho snaží vyvolať konflikt.

"Sme v pohotovosti. (Venezuelské) Bolívarské ozbrojené sily sú v pohotovosti... pretože nevieme, ako ďaleko by to mohlo zájsť," povedal Chávez. "Nechceme nikomu ublížiť, ale nikto by nemal urobiť chybu," varoval. Dodal, že v prípade, ak sa Kolumbia pokúsi o akýkoľvek útok s americkou podporou, nepriatelia to budú "ľutovať sto rokov". Chávez pritom z veľkej časti zopakoval svoje výroky z predošlého týždňa, keď obvinil USA a Kolumbiu z plánovania "vojenského útoku".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 09:24