StoryEditor

Nepreháňame to s environmentálnou politikou?

07.07.2006, 00:00
Človek svojou činnosťou spôsobuje bezprostrednému i globálnemu prostrediu mnoho škôd, veľa z nich je nevratných. Je isté, že environmentálne otázky patria medzi tie osudové, predstavujúce výzvu pre celé ľudstvo. V rámci Diskusie HN prinášame tri názory na otázku: Bráni environmentálna politika štátu podnikaniu?
Človek svojou činnosťou spôsobuje bezprostrednému i globálnemu prostrediu mnoho škôd, veľa z nich je nevratných. Je isté, že environmentálne otázky patria medzi tie osudové, predstavujúce výzvu pre celé ľudstvo. Ale stretávame sa i s ekologickým fundamentalizmom, ktorý by ekonomické aktivity vplývajúce na životné prostredie úplne potlačil a vnútil ostatným spoluobčanom svoj životný model.
Ako do každej štátnej správy, aj do ochrany životného prostredia vnikajú legislatívne a administratívne prvky, ktoré odrádzajú podnikateľov a likvidujú pracovné miesta. Prinášame tri názory na otázku: Bráni environmentálna politika štátu podnikaniu? Stanovisko ministra životného prostredia Lászlóa Miklósa na túto otázku sme priniesli v stredu na strane Názorov a analýz.

Diskusné fórum o týždeň má tému: Ste presvedčený, že je sieť vysokých škôl vyhovujúca? Mala by sa redukovať, alebo rozšíriť o ďalšie verejné a súkromné školy?
Uvítame vaše názory na tento problém a najzaujímavejšie, najpodnetnejšie uverejníme. Písať môžete na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo tradičnou poštou Názory, Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava.

Tému pripravili Ivan Podstupka a Peter Turčík
01 - Modified: 2003-03-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Legislatívci musia zapracovať 02 - Modified: 2003-03-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Riziko zájazdu hodnotí cestovka 03 - Modified: 2003-03-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Neziskové organizácie v neistote
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/diskusia-hn, menuAlias = diskusia-hn, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
14. máj 2024 13:03