StoryEditor

Útočník v amišskej škole zastrelil tri žiačky a napokon seba

03.10.2006, 10:18
Autor:
SITASITA

Ozbrojený muž, ktorý v pondelok vnikol do amišskej školy, poslal najprv von všetkých chlapcov a neskôr spustil streľbu na dievčatá, z ktorých tri zomreli na mieste a sedem ďalších bolo po príchode polície so zraneniami prevezených do najbližšej nemocnice. Informovali o tom americké úrady. Podľa policajného komisára Jeffreyho B. Millera bol útočníkom tridsaťdvaročný vodič kamiónu Charles Carl Roberts IV., ktorý nakoniec zastrelil aj seba.
Podľa Millera Roberts vošiel do jednotriednej školy s brokovnicou a automatickou ručnou strelnou zbraňou. Najprv poslal von asi pätnástich chlapcov, jednu tehotnú ženu a tri ženy s malými deťmi a potom sa v triede zabarikádoval. Zvyšné dievčatá postavil pred tabuľu, zviazal im nohy a následne zatelefonoval manželke, ktorej údajne povedal, že sa pomstí za niečo, čo sa stalo pred dvadsiatimi rokmi, uviedol Miller. Roberts nakoniec spustil na zoradené dievčatá streľbu a spáchal samovraždu.
Školu v dedine Paradise, ktorú tvorí len jedna trieda, navštevovalo 25 až 30 detí vo veku od 6 do 13 rokov z komunity Amišov. Amišovia sú protestantskou komunitou s prísnym životným štýlom, ktorá žije výlučne na vidieku a odmieta výdobytky modernej civilizácie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 10:38