StoryEditor

Kocian privítal na prvom zraze všetkých okrem Hološka

13.11.2006, 13:40
Autor:
SITASITA
Šestnásť z osemnástich nominovaných hráčov sa hlásilo novému trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kocianovi dnes napoludnie v bratislavskom Dome športu na zraze pred stredajším priateľským medzištátnym súbojom.

Šestnásť z osemnástich nominovaných hráčov sa hlásilo novému trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kocianovi v pondelok napoludnie v bratislavskom Dome športu na zraze pred stredajším priateľským medzištátnym súbojom v Žiline. Chýbali iba útočníci Róbert Vittek a Filip Hološko. Prvý menovaný prišiel s približne 20-minútovým oneskorením, pretože jeho letecký spoj mal meškanie a kanonier 1. FC Norimberg si ešte musel odskočiť na chvíľu domov. Hološko hral zase v nedeľu večer so svojím Manisasporom v Turecku ligový zápas. Jeho lietadlo by malo priletieť do Viedne v pondelok cca o 17.00 h, odkiaľ sa presunie za reprezentačnými spoluhráčmi do Žiliny. "Uvítanie hráčov s členmi realizačného tímu bolo trochu špecifickejšie ako inokedy. Osobne som predstavil hráčom nového trénera ako aj jeho spolupracovníkov. Tiež sme im v krátkosti vysvetlili genézu tvorby nového trénerského tímu," vysvetlil prezident Slovenského futbalového zväzu František Laurinec. Tréner Ján Kocian vzápätí doplnil: "Úvodné stretnutie s hráčmi bolo asi také, ako sa na reprezentáciu patrí. Snažil som sa im povedať, že hoci náš čaká iba prípravný zápas, v danej situácii je pre nás veľmi dôležitý. Tak ako každý tréner, aj ja si želám vo svojom debute v reprezentácii čo najlepší výsledok a verím, že nominovaní futbalisti ma v tomto smere nesklamú." Na otázku, či v súboji proti Bulharom zostane kapitánom Miroslav Karhan, Kocian odvetil: "Na tento zápas jednorazovo vyberiem kapitána ja. Či ním zostane Karhan, záleží napríklad aj od toho, či bude hrať od začiatku alebo nie."
Všetci nominovaní futbalisti, ktorí prišli na bratislavský zraz, sú zdravotne v poriadku. Do Domu športu zavítal aj obranca Ján Ďurica (Saturn Moskovská oblasť), ktorý vypadol z pôvodnej nominácie pre problémy s kolenom. Ako je známe, nahradil ho Martin Petráš z talianskeho US Lecce. Reprezentanti sa po zvítaní a obede presunuli do hotela Bránica neďaleko Žiliny, ktorý bude v najbližších dňoch ich prechodným domovom. Od 18.00 h by mali Slováci absolvovať na štadióne Pod Dubňom 75-minútový tréning. V utorok je oficiálna tréningová jednotka naplánovaná na 15.30 h, súper z Bulharska bude trénovať v čase stredajšieho zápasu, teda od 17.30 h.
V Kocianovom 18-člennom kádri na stredajší prípravný duel figuruje štvorica hráčov z Corgoň ligy a 14 legionárov. Zo Slovákov pôsobiacich v zahraničí sú v nominácii na zápas proti Bulharsku traja futbalisti z Ruska, Česka a Nemecka, jedného hráča dodali zo svojich klubov Turecko, Portugalsko, Rakúsko, Nórsko a Taliansko.

Nominácia trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kociana na blížiace sa medzištátne priateľské stretnutie proti Bulharsku (hrá sa v stredu 15. novembra o 17.30 h v Žiline):
Brankári: Kamil Čontofalský (Zenit Petrohrad/Rus.), Ľuboš Hajdúch (MFK Ružomberok).
Obrancovia: Martin Škrtel (Zenit Petrohrad/Rus.) Peter Petráš (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Maroš Klimpl (Baník Ostrava/ČR), Marek Čech (FC Porto/Portug.), Peter Šinglár (Slovan Liberec/ČR), Martin Petráš (US Lecce/Tal.).
Stredopoliari: Miroslav Karhan (VfL Wolfsburg/Nem.), Marek Sapara (Rosenborg Trondheim/Nór.), Dušan Švento (Slavia Praha /ČR), Vladimír Janočko (Red Bull Salzburg/Rak.), Zdeno Štrba (MŠK Žilina), Marek Mintál (1. FC Norimberg/Nem.).
Útočníci: Filip Hološko (Manisaspor/Tur.), Róbert Vittek (1. FC Norimberg/Nem.), Stanislav Šesták, Adam Nemec (obaja MŠK Žilina)

Náhradníci:
Brankár: Matúš Kozáčik (Slavia Praha/ČR)
Hráči v poli: Miloš Brezinský (Mladá Boleslav/ČR), Roman Kratochvíl (Denizlispor/Tur.), Marián Čišovský (Artmedia Bratislava), Balázs Borbély (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Kamil Kopúnek (Spartak Trnava), Róbert Jež (MŠK Žilina), Ladislav Onofrej (Sigma Olomouc/ČR), Viktor Pečovský (Dukla Banská Bystrica), Ján Kozák (Artmedia Bratislava), Ivan Hodúr (Slovan Liberec/ČR), Igor Žofčák (MFK Ružomberok), Martin Jakubko (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Filip Šebo (Glasgow Rangers/Rak.), Michal Filo ml. (ZTS Dubnica)

Realizačný tím:
Technický vedúci: Róbert Tomaschek
Hlavný tréner: Ján Kocian
Asistenti trénera: Pavel Vrba, Karol Brezík
Tréner brankárov: Rastislav Vincúr
Lekár: MUDr. Vladimír Pener
Maséri: Jiří Jurza, Štefan Šumichrast
Masér-kustód: Marián Drinka

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 18:28